Svejedno je radil li se o kalibraciji prema DIN EN ISO 9001:2015 ili DIN EN ISO/IEC 17025:2018 (DakkS ovlašteni laboratorij). Mi izvršavamo kalibracije s vlastitim Conradovim kalibracijskim laboratorijem kao i partnerom Testo Industrial Services za više od 30 skupina uređaja i više od 100 mjernih veličina neovisno o proizvođaču. Sveukupno nudimo u online trgovini više tisuća mjernih uređaja u ove dvije varijante kalibriranja. 

  

Naše obećanje

Naravno, nudimo ih uvijek s najaktualnijim certifikatom. Nakon narudžbe odmah se kalibrira i isporučuje u maksimalno 7 radnih dana za DIN EN ISO 9001:2015 odn. 12 radnih dana za DIN EN ISO/IEC 17025:2018 (od strane DakkS ovlaštenog laboratorija). Naši najprodavaniji proizvodi marke Voltcraft mogu zahvaljujući vlastitom laboratoriju prema standardu DIN EN ISO 9001:2015 biti isporučeni čak unutar 24 sata.

  

Predkalibrirani proizvodi

Kod skoro svakog mjernog uređaja naći ćete u online trgovini obje varijante kalibracije, pritom direktno naručujete željeni proizvod u varijanti kalibracije koja vam je potrebna. Mi odmah započinjemo postupak kalibriranja, a vi će te dobiti netom kalibrirani mjerni uređaj u samo nekoliko dana s aktualnim certifikatom kalibracije.  

 

 

Rekalibracija proizvoda

Također nudimo ponovnu kalibraciju vašeg postojećeg mjernog uređaja, preporučujemo godišnji interval kalibracije. Svoj postojeći mjerni uređaj šaljete s napomenom "Usluga kalibracije" i podacima o željenom standardu kalibracije: DIN EN ISO 9001:2015 ili DIN EN ISO/IEC 17025:2018 (DakkS ovlašteni laboratorij) na sljedeću adresu:

Conrad Electronic SE
Calibration Service
Klaus-Conrad-Straße 1
92241 Hirschau

Službeni Conradov certifikat DIN EN ISO 9001:2015 možete vidjeti ovdje i preuziti.

 

 

Varijante laboratorijskog kalibriranja

Rezultat kalibriranja i sve za to potrebne informacije dokumentirani su u certifikatu kalibracije. U osnovi razlikujemo kalibraciju prema DIN EN ISO 9001:2015 ili DIN EN ISO/IEC 17025:2018 (DakkS ovlašteni laboratorij).

Certifikat prema DIN EN ISO/IEC 17025:2018 (DakkS ovlašteni laboratorij)

Ovlašteni laboratoriji već dugi niz godina rade pod nadzorom Njemačkog akreditacijskog tijela (DakkS). Ovo certifikacijsko tijelo može se smatrati produljenom rukom države kako bi se osigurala kvaliteta i pouzdanost u industrijskom mjeriteljstvu. Rezultati kalibracije dobiveni u tim laboratorijima imaju - prema rezultatima državnih instituta (u Njemačkoj PTB) - najveću pouzdanost i obvezujući su na sudu. Međunarodnim ugovorima i globalno važećom osnovom akreditacije DIN EN ISO/IEC 17025:2018 internacionalno su priznati i važeći. DAkkS certifikati (DakkS ovlašteni laboratorij) idealno su rješenje za sve korisnike mjernih uređaja koji zahtijevaju posebno visoku razinu sigurnosti, točnosti i pouzdanosti. Ispitna oprema u sljedećim područjima često je osigurana DAkkS certifikatima (od strane DakkS ovlaštenog laboratorija).

Tvornički i radni standardi  Ispitni laboratoriji Stručnjaci Prijemna mjesta HACCP

 

 

 

Certifikat prema DIN EN ISO 9001:2015

Već od 1987. certificiraju se QS sustavi od industrijskih poduzeća, a u međuvremenu i od uslužnih poduzeća, banaka, osiguranja, maloprodajnih trgovaca, bolnica itd. Postoje i drugi zakoni, standardi i smjernice u farmaceutskoj industriji specifični za branšu (CFR, GMP), na području prehrane (HACCP) i automobilske industrije (VDA, QS9000, ISO TS 16949). Za sve te smjernice i standarde je uvođenje i održavanje uprave za ispitna sredstva uključujući i kalibraciju neizostavni element. ISO certifikati od Testo Industrial Services su troškovno povoljna alternativa certifikatima kalibracije DakkS-a. Oni ispunjavaju zahtjeve:

ISO 9000:2000  ISO 10012-1 GMP DFR VDA  QS9000

 ISO TS 16949

 HACCP

 

 

 

Obavijest za naše kupce: pouzdani rezultati mjerenja s tvorničkom kalibracijom

U okviru osiguranja kvalitete se za sve mjerne uređaje, koje mi distribuiramo, u proizvodnji mjernog uređaja provodi kalibriranje po tvorničkom standardu. To omogućava visoku kvalitetu i održanje granica tolerancije koje su navedene u tehničkim podacima u uputstvima za korištenje. Pritom se ne izrađuje certifikat.

Jesu li ove informacije bile korisne?