Usluga kalibriranja

Svejedno je radil li se o kalibraciji prema DIN EN ISO 9001:2015 ili DIN EN ISO/IEC 17025:2018 (DakkS ovlašteni laboratorij). Mi izvršavamo kalibracije s vlastitim Conradovim kalibracijskim laboratorijem kao i partnerom Testo Industrial Services za više od 30 skupina uređaja i više od 100 mjernih veličina neovisno o proizvođaču. Sveukupno nudimo u online trgovini više tisuća mjernih uređaja u ove dvije varijante kalibriranja. 

Predkalibrirani proizvodi

Kod skoro svakog mjernog uređaja naći ćete u online trgovini obje varijante kalibracije, pritom direktno naručujete željeni proizvod u varijanti kalibracije koja vam je potrebna. Mi odmah započinjemo postupak kalibriranja, a vi će te dobiti netom kalibrirani mjerni uređaj u samo nekoliko dana s aktualnim certifikatom kalibracije.  

Rekalibracija proizvoda

Također nudimo ponovnu kalibraciju vašeg postojećeg mjernog uređaja, preporučujemo godišnji interval kalibracije. Svoj postojeći mjerni uređaj šaljete s napomenom "Usluga kalibracije" i podacima o željenom standardu kalibracije: DIN EN ISO 9001:2015 ili DIN EN ISO/IEC 17025:2018 (DakkS ovlašteni laboratorij) na sljedeću adresu:

Conrad Electronic SE
Calibration Service
Klaus-Conrad-Straße 1
92241 Hirschau

Službeni Conradov certifikat DIN EN ISO 9001:2015 možete vidjeti ovdje i preuziti.

Varijante laboratorijskog kalibriranja

Rezultat kalibriranja i sve za to potrebne informacije dokumentirani su u certifikatu kalibracije. U osnovi razlikujemo kalibraciju prema DIN EN ISO 9001:2015 ili DIN EN ISO/IEC 17025:2018 (DakkS ovlašteni laboratorij).

DAkkS-certifikat

Ovlašteni laboratoriji već dugi niz godina rade pod nadzorom Njemačkog akreditacijskog tijela (DakkS). Ovo certifikacijsko tijelo može se smatrati produljenom rukom države kako bi se osigurala kvaliteta i pouzdanost u industrijskom mjeriteljstvu. Rezultati kalibracije dobiveni u tim laboratorijima imaju - prema rezultatima državnih instituta (u Njemačkoj PTB) - najveću pouzdanost i obvezujući su na sudu. Međunarodnim ugovorima i globalno važećom osnovom akreditacije DIN EN ISO/IEC 17025:2018 internacionalno su priznati i važeći. DAkkS certifikati (DakkS ovlašteni laboratorij) idealno su rješenje za sve korisnike mjernih uređaja koji zahtijevaju posebno visoku razinu sigurnosti, točnosti i pouzdanosti. Ispitna oprema u sljedećim područjima često je osigurana DAkkS certifikatima (od strane DakkS ovlaštenog laboratorija).

 • Tvornički i radni standardi
 •  Ispitni laboratoriji
 •  Stručnjaci
 • Prijemna mjesta
 •  HACCP

ISO-certifikati

Već od 1987. certificiraju se QS sustavi od industrijskih poduzeća, a u međuvremenu i od uslužnih poduzeća, banaka, osiguranja, maloprodajnih trgovaca, bolnica itd. Postoje i drugi zakoni, standardi i smjernice u farmaceutskoj industriji specifični za branšu (CFR, GMP), na području prehrane (HACCP) i automobilske industrije (VDA, QS9000, ISO TS 16949). Za sve te smjernice i standarde je uvođenje i održavanje uprave za ispitna sredstva uključujući i kalibraciju neizostavni element. ISO certifikati od Testo Industrial Services su troškovno povoljna alternativa certifikatima kalibracije DakkS-a. Oni ispunjavaju zahtjeve:

 • ISO 9000:2000
 • ISO 10012-1
 • GMP
 • DFR
 • VDA
 • QS9000
 • ISO TS 16949
 • HACCP

Obavijest za naše kupce: pouzdani rezultati mjerenja s tvorničkom kalibracijom

U okviru osiguranja kvalitete se za sve mjerne uređaje, koje mi distribuiramo, u proizvodnji mjernog uređaja provodi kalibriranje po tvorničkom standardu. To omogućava visoku kvalitetu i održanje granica tolerancije koje su navedene u tehničkim podacima u uputstvima za korištenje. Pritom se ne izrađuje certifikat.