40 GODINA MARKE VOLTCRAFT – pouzdano i precizno

Uspješne priče

Električna mjerna tehnika i mjerna tehnika za okoliš, napajanje i uređaji za napajanje, tehnika punjenja i vanjske baterije, baterije i punjive baterije ili endoskopi: tehnički korisnici u proizvodnji, laboratoriju, zanatu, održavanju i naučavanju, studenti i učenici, ljubitelji tehnike i profesionalni kućni majstori cijene solidnu obradu i inovativnu tehniku proizvoda marke VOLTCRAFT koji se već četiri desetljeća dokazuju u praksi.

Nekoliko proizvoda zadnjih 40 godina ne postavljaju samo prekretnice u priči o uspjehu VOLTCRAFT-a nego i standarde u branši: 1982. došao je prvi proizvod na tržište. Digitalni multimetar. VOLTCRAFT 6010 koji je odgovarao tadašnjem najnovijem tehničkom standardu, a bio je 60 posto povoljniji od konkurencijskih proizvoda.

Danas je dostupno više od 1700 VOLTCRAFT-ovih proizvoda u cijeloj Europi.

 

Svaki mjesec otkrivajte zanimljive teme iz područja mjerne tehnike i dijagnostike

 

 

Odabrani proizvodi:

Prekretnice u priči o uspjehu

 

Prije 40 godina multimetri i digitalni zasloni bili su jako traženi. Mjerne vrijednosti mogle su se odmah direktno i jednostavno očitati u odnosu na analogne uređaje s pokazivačem na nepreglednim skalama. VOLTCRAFT 6010 iz 1982. bio je u tadašnjem standardu tehnike i nenadmašno jeftiniji.

 

U međuvremenu se mogu isporučiti odgovarajuće serije multimetara za svaku primjenu. Dostupno je puno više od 100 različitih ručnih multimetara, posebnih multimetara i laboratorijskih multimetara. VC-7200 ima dobro očitljivi grafički zaslon za vrijednosti i dijagrame. Sada se mogu prikazati i dinamičke krivulje, akumulacije, dijagrami i još mnogo toga.

Digitalni multimetri> | Analogni multimetri> | Stolni multimetri> | Ispitivači komponenti>

 

 

 

Od robusnih standardnih napajača do laboratorijskih specijalista

Već u godini osnivanja 1982. postojao je prvi laboratorijski uređaj za napajanje s oznakom TNG 30 koji se mogao regulirati. Posebno omiljen bio je nekoliko godina kasnije programirljivi uređaj za napajanje Digi 35 s numeričkom tipkovnicom za direktan unos struje i napona. Već 1998. slijedio je Digi 35 druge generacije s računlnim sučeljem.

 

 

VOLTCRAFT danas proizvodi više od 60 različitih laboratorijskih uređaja za napajanje u svim klasama snage i za svaki slučaj primjene. Po potrebi su uređaji za napajanje dostupni i u kalibriranoj verziji po standardima ISO ili DAkkS.

Laboratorijsko napajanje, fiksni napon > | Laboratorijsko napajanje, podesivo> | Balastni transformatori>

 

 

 

Od jednog IC termometra do cijelog asortimana tehnike za mjerenje okoliša

S ovim IC pištoljem VOLTCRAFT je 2003. g. omogućio beskontaktno mjerenje temperature. S konvencionalnim mjernim senzorima rotirajuća vratila motora i getribe jedva se mogu mjeriti bez sigurnosnih ograničenja.

 

Danas postoji više od 260 proizvoda u kategoriji temperaturne mjerne tehnike. Od mjernih senzora do termografskih kamera u džepnom formatu koje nalaze mjesta u svakoj radnoj kuti.

Sada je dostupan cijeli arsenal mjernih uređaja za plinove, kvalitetu vode, vjetar, rasvjetu, radioaktivnost i mnoge druge ekološke kategorije. Ovaj razvoj naglašava kompetenciju marke VOLTCRAFT i izvan klasične mjerne tehnike.

Termografske kamere> | IC termometri> |Uređaj za mjerenje temperature sa senzorom tipa K> | Zapisniki podataka>

 

 

 

Električnu energiju mjerite jednostavno i prije svega točno

Rastući strujni troškovi – smetnja dugi niz godina. 1995. g. VOLTCRAFT je prvi puta razvio rješenje s jednostavnim korištenjem. Uređaj za nadzor energetskih troškova EKM 265 mogao je pouzdano točno preslikati aktivnu i prividnu snagu. Za direktno pohranjivanje prikupljenih mjernih nizova na SD karticu 2008. uslijedio je zapisivač podataka Energy Logger 3500. 

 

Sa SEM 6500 i SEM 8500 VOLTCRAFT je nedavno izdao uređaje za profesionalce koji mjere sve vrste snaga i vrijednosti potrošnje s dojmljivom preciznošću te podatke prenose direktno i u neograničenoj količini na cloud.

Mjerni uređaji za izračun troškova energije - Bluetooth>Mjerni uređaj za izračun troškova energije - kartica SD> | Multimetar s mjerenjem snage>

 

 

 

Učinkovito punjenje baterija  

Kad se 1995. na tržištu pojavio prvi VOLTCRAFT-ov punjač s napajanjem koje je upravljano procesorom, došao je kraj odumiranju baterija. Optimizirane krivulje punjenja ovisno o tipu baterije sprječavaju preopterećenja. Napon i struja punjenja bili su nadzirani.

S vremenom su na tržište došle nove tehnologije baterija s novim zahtjevima. Slijedili su integrirani programi za njegu baterija pa sve do reaktivacije baterija za koje se smatralo da su potrošene.

Moderne visokoučinkovite bateije mogu se pronaći, prije svega, u mobilnim uređajima, a danas nemaju ništa zajedničko s tadašnjim nikal-kadmijskim baterijama. Superbrzo punjenje bez memorijskog efekta – danas je traženo, po mogućnosti bez samopunjenja baterija. 

 

PD je magična riječ: Powerdelivery. Pritom punjač i mobilni uređaj razmijenjuju informacije kada se koliko snage smije isporučiti. S utičnim punjačem ili za punjenje na putu - VOLTCRAFT visokoučinkoviti punjači i vanjske baterije s PD tehnologijom.