40 godina marke VOLTCRAFT – zapisivanje i prijenos mjernih podataka

Dugoročno zapisivanje

Za traženje grešaka ili nadzor i analizu mjernih nizova zapisivači podataka imaju jasnu prednost. Zapisivač preuzima mjerenje i pohranjuje vrijednosti interno u predodređenim vremenskim razmacima. Naposlijetku se podaci mogu očitavati i obrađivati.

Kod odabira pravog zapisivača podataka treba uzeti u obzir sljedeće:

 • Koje mjerne veličine treba obuhvaćati
 • Koje mjerno područje uređaj treba pokrivati
 • Kakva točnost se zahtjeva kod zapisivanja mjernih podataka
 • U kojem vremenskom razdoblju treba usljediti mjerenje (mjerni ciklusi)
 • Uvjeti okoline (potrebna IP zaštita ili kućište koje se može zapirati)


Savršeno se mogu konfigurirati – pomoću tekstovne datoteke

Svi zapisivači podataka serije DL-200 mogu se lako konfigurirati putem tekstovnih datoteka. Pregledni alat preglednika pomaže u stvaranju te tekstovne datoteke. Vrlo jednostavno se namještaju vrijeme pokretanja, vrijeme zaustavljanja, automatski način, odgoda pokretanja, brzina uzorkovanja, postavke alarma s graničnim vrijednostima i još mnogo toga.

Gotovu tekstovnu datoteku jednostavno pohranite na zapisivač i on će odmah znati što mu je činiti.

Nakon završetka mjernog niza zapisivači podataka DL-200 stvaraju PDF s grafičkim tokom i odgovarajućim protokolom kao i datoteku CSV sa svim pojedinačnim podacima. Zapisivač se ponaša kao USB stik i može se očitati na bilo kojem računalu – neovisno o tome gdje je napravljena tekstovna datoteka.

 

Konfiguracija preko proizvoljnog preglednika nudi mnoge prednosti:

 • Svi jezici
 • Svi operativni sustavi
 • Svi modeli zapisivača podataka
 • Uvijek aktualni
 • Jednostavno korištenje

 

            Pogledajte konfiguracijski alat ›

 


Područja primjene serije zapisivača DL-200 su višestrana

Zapisivači podataka o temperaturi zraka mogu se koristiti, npr. za utvrđivanje održavanja hladnih lanaca. Sa zapisivačima podataka o tlaku zraka mogu se bilježiti vremenske vrijednosti ili, do određene mjere, promjene visine. Zapisivačem podataka o svjetlu možete dokazivati i npr. kad je otvoren ormar jer se tada mijenjaju svjetlosni odnosi. Zapisivači podataka o naponu mogu se upotrijebiti za analiziranje vremena rada.

 

Za nadzor uvjeta skladištenja u logistici.

Dugoročno mjerenje vlage zraka za stvaranje optimalnih uvjeta.

Kod traženje grešaka u sporadičnim kolebanima temperature u visokotemperaturnom području do 1300°C.

Odabrani proizvodi:

Zapisivanje visokih temperatura preko više kanala

   

Snimanje i automatsko pohranjivanje temperatura u širokom području, u različitim medijima, na različitim mjernim točkama i tijekom duljeg vremena posebni su zahtjevi kod kojih su traženi posebni mjerni uređaji. VOLTCRAFT nudi i za te zahtjeve odgovarajući mjerač temperature s najvećom preciznošću. Mjerač temperature K202 (2-kanalni) ili K204 (4-kanalni) ima zapisivač podataka i priključak za vanjski utični adapter za napajanje kako bi osigurao opskrbni napon za dulje trajanje snimanja.

Zahtjev iz prakse za ilustraciju velike fleksibilnosti mjernog sustava kao primjera.

Zahtjevi za mjerenje:
 • Mjerenje temperature u tekućinama i na površinama
 • Temperaturno područje 50-200 °C
 • Bilježenje temperaturnih podataka tijekom duljeg vremenskog perioda
 • Jednostavno korištenje
Rješenje:
 • Višekanalni zapisivač podataka za senzor tipka K
 • Potopni senzor za tekućine
 • Površinski senzor tipka K
 • Zapisivač podataka s priključkom za strujni adapter (bilježenje podataka preko duljeg vremenskog razdoblja)
Preporučeni proizvodi:


Odabrani proizvodi:

 

 

Toplinska slika za analize i pohranjivanje dokumentacija

Za potpunu dokumentaciju, radi li se o nekretninama, razvodnim ormarima ili složenijim strojevima, uvijek je prednost pohraniti toplinsku sliku trenutnog stanja i uključiti ju u plan servisiranja. Za svaku ciljnu grupu VOLTCRAFT nudi termografsku kameru s pohranjivanjem podataka koja je prilagođena potrebama.

Odabrani proizvodi:

Dokumentacija električnih tokova signala

Ne samo da se podaci o okolišu mogu snimiti i prenijeti odgovarajućim komunikacijskim sučljima na PC, nego se i tokovi napona i naponske vrijednosti mogu pohranjivati odgovarajućim mjernim instrumentima. Moderni stolni multimetri poput onih serije VOLTCRAFT VC-7***BT , nude tu udobnu značajku. Izmjereni naponi mogu se grafički ili tablično pohraniti na vanjski USB stik. Složenije sekvencije signala s visokim frekvencijama mogu se bilježiti s memorijskim osciloskopom, no i preko više kanala, a podaci se mogu prenijeti na medije za pohranjivanje. Idealno za prepoznavanje vremenskih problema u mikroupravljačima ili za identifikaciju signala sa smetnjama i omogućavanje brzog uklanjanja tih smetnji.

 

 


Odabrani proizvodi:

 

Analiza i procjena kvalitete punjivih baterija

 

 

Punjive baterije ugrađene su u mnoge uređaje u najrazličitijim oblicima i brojevima ćelija. Za određivanje trenutnog stanja dostupni su posebni punjači koji podržavaju tip baterije, broj ćelija i prikupljanje podataka tijekom punjenja i pražnjenja.

U idealnom slučaju podaci se mogu prenijeti na PC putem komunikacijskog sučelja u svrhu dokumentacije i daljnje analize. Najuniverzalniji punjač obitelji VOLTCRAFT je ALC-8500. Na raspolaganju su četiri kanala za punjenje i različiti parametri, ovaj punjač istovremeno podržava mnoge različite tipove baterije i široki spektar ćelija. Naravno, svi snimljeni parametri mogu se prenijeti putem USB-a na računalo radi dokumentacije.

 

Odabrani proizvodi:

 

Bilježenje uzimanja snage jednofaznih potrošača

Preciznost u seriji SEM stoji na prvom mjestu. Snaga se navodi s 3 znamenke nakon zareza. Svim postavkama kao i izmjerenim rezultatima upravlja se putem pametnog telefona ili tableta te se mogu dobro očitati.

Uređaji s Bluetooth tehnologijom SEM 6000 pohranjuju sve vrijednosti u mjeraču energetskih troškova. Traje li mjerenje dulje, vrijednosti se akumuliraju tjednima ili mjesecima. WiFi uređaji SEM 6500 i SEM 8500 kopiraju vrijednosti u međuspremnik i šalju ih na cloud. Moguća su dugoročna mjerenja do godinu dana s pojedinačnim vrijednostima.

 

Odabrani proizvodi: