EU zabrana fluorescentnih žarulja 2023. – planirajte i pripremite se na vrijeme

 

Zabrana prodaje primjenjuje se na kompaktne fluorescentne i prstenaste žarulje od veljače 2023. i na fluorescentne cijevi od kolovoza 2023. Pravovremena preinaka pomaže u uštedi troškova i energije.
Ušteda energije počinje mjerenjem. S mobilnim i stacionarnim mjerenjem snage.
Uz inteligentnu mjernu tehniku, moguće uštede energije mogu se otkriti i implementirati odgovarajućim rješenjima proizvoda.

 

 

Vrijeme je za djelovanje! Preduhitrite zabranu fluorescentnih žarulja. S LED cijevima Ledvcance.

Vodeći svjetski proizvođač na području rasvjetne tehnologije nudi profesionalna rasvjetna rješenja. Asortiman Ledvance uključuje širok raspon LED rasvjetnih tijela i povezanih tehnologija za pametne zgrade s visokokvalitetnim sustavima upravljanja rasvjetom. Pritom se Ledvance uvijek fokusira na moguće uštede. Čak i male mjere mogu imati veliki učinak: prelazak na pametnu LED tehnologiju i detektore pokreta u manje posjećenim područjima, mjerače vremena ili senzore dnevnog svjetla s prigušivačima osiguravaju da rasvjeta uvijek radi samo kada je ljudima stvarno potrebna.

Tamo gdje nije bilo problema, većina izvora svjetla već je zamijenjena LED tehnologijom. Osim toga, 2023. godine na snagu će stupiti zabrana prodaje fluorescentnih svjetiljki. Rana priprema za prelazak na novi sustav sada ima smisla za tvrtke ako žele izbjeći moguća kašnjenja isporuke.

 

Svjetlina običnih fluorescentnih svjetiljki ne može se prenijeti na LED varijantu u omjeru 1:1. Njihov kut zračenja također nije isti. Stoga preporučamo da osvjetljenje planirate prema zadanoj primjeni, kako biste nakon zamjene fluorescentnih svjetiljki imali istu razinu osvjetljenja.

Ledvance

Ledvance

 

Chauvin-Arnoux: Ušteda i nadziranje energije


Zbog sve većih cijena energenata, svi pričaju o upravljanju energijom. Svi smo se već pozabavili našim troškovima energije i pokušavamo optimizirati primjenu energije i njenu potrošnju. Energetska učinkovitost igra sve važniju ulogu. Mnoge tvrtke već su u procesu modernizacije svoje proizvodne opreme ili mijenjaju proizvodne procese. U isto vrijeme, međutim, treba se osigurati i odgovarajuće održavanje sustava.

 

 

 

 

 

Danas mjerenje ne znači samo ispravnu upotrebu CA mjernog uređaja, već i ispravnu analizu rezultata mjerenja. Chauvin-Arnoux ovdje pruža podršku sa širokom ponudom daljnjih obrazovnih programa u formatu radionica.

Chauvin Arnoux

Chauvin-Arnoux: Ušteda i nadziranje energije

Pri održavanju elektroničkih upravljača i upravljačkih sustava strojeva često je potrebno provođenje mjerenja s različitim referentnim potencijalima. Za to su posebno prikladni novi ručni osciloskopi s izoliranim kanalima C.A 922 i C.A 942. Uključuju sve funkcije multimetra, uključujući mjerenje snage, kao i 2-kanalni analizator nesinusoidnih oscilacija.

Chauvin Arnoux sa svojim snimačima energije i snage serije PEL na tržištu nudi jeftin, vrlo jednostavan mjerni uređaj za potrebna mjerenja prema normi ISO 50001. PEL se koristi za mjerenje i bilježenje potrošnje električnih sustava u svrhu poboljšanja energetske učinkovitosti i smanjenja
troškova. Mjerenje potrošnje električne energije u bilo kojem trenutku u industrijskim i komercijalnim električnim sustavima vrlo je jednostavno jer su PEL uređaji prijenosni i jednostavni za instalaciju. Prikupljanje, spremanje i analiza svih važnih podataka o energiji vrlo je jednostavno za sve
vrste mreža i s pripadajućim softverom PEL Transfer.

PEL snimač snage i energije jedan je od najvažnijih prijenosnih mjernih uređaja na tržištu mjerenja energije. Softver DataView može se koristiti za brzo stvaranje izvješća.

Korisni pribor i opsežna ponuda fleksibilnih pretvarača i strujnih kliješta omogućuju jednostavna mjerenja u AC i DC mrežama.

 

 

 

Siemens – Susret digitalizacije s minijaturizacijom

Ovako reagira na nove zahtjeve za građevinske i sustavne instalacije

Siemens

Instalacijski uređaji SENTRON: kompaktni i snažni – sigurni, tanki i inteligentni

Kompaktni dizajn instalacijskih uređaja SENTRON ujedinjuje funkcije dva uređaja u jednom uz do 50% manje potrebnog prostora. Manje ožičenja štedi vam vrijeme i olakšava instalaciju. Kompaktan dizajn također nudi prednosti u naknadnim ugradnjama. Stari uređaji se lako mogu zamijeniti novim, kompaktnim uređajima, jer nije potreban dodatni prostor. Mjerne i komunikacijske funkcije najnovijih instalacijskih uređaja SENTRON također otključavaju puni potencijal digitalizacije.
Uz portfelj SENTRON od Siemensa, vi i vaši sustavi ste optimalno zaštićeni. Iskoristite već danas smanjenjeni broj kvarova i maksimalnu dostupnost sustava.

 

Siemens

Hager

Schneider Electric

Chint

Eaton

Legrand

ABB

Weidmüller

Tehnika rasvjete

LEDVANCE

Müller Licht

Sygonix

Mazda

Paulmann

Brilliant

Tehnika mjerenja energije

Chauvin Arnoux

Fluke

Voltcraft

Dodatne storitve

 

 

 

100 godina Conrada

Sve informacije o novom identitetu marke.

Više informacija

Conradov savjetnik za uštedu energije

Savjeti i stvari koje vrijedi znati. Informirajte se odmah.

Više informacija

Pretplatite se na naš newsletter

Budite obaviješteni o svim novostima i rješenjima.

Više informacija