Povećanje cijena električne energije, visoka inflacija i sve veći troškovi ostalih komunalnih usluga naveli su mnoga kućanstva, vlasnike malih i velikih poduzeća da aktivno traže načine za smanjenje potrošnje. Dovoljno je nekoliko promjena i naši će računi biti manji, a udobnost svakodnevnog života puno veća. U Conradu imamo prava rješenja za poboljšanje energetske nepropusnosti, praćenje potrošača energije ili smanjenje rasipanja vode.

Ušteda električne energije

 

 

Manji izdaci za električnu energiju znači fleksibilniji proračun za tvrtke i kućanstva te djelovanje u zaštiti okoliša. Zamjena tradicionalnih žarulja s LED rasvjetom ili ugradnja senzora pokreta omogućuje smanjenje nepotrebne potrošnje energije, daje svjetlo samo kada vam je potrebno. Odabirom kompaktnih i jednostavnih mjerača potrošnje energije, pronaći ćete uređaje koji uzrokuju značajna trenutna opterećenja i proračun za nadolazeće tjedne i mjesece.

 

Pogledajte više  

Naša preporuka

Obnovljiva energija

 

Priroda daje najjeftiniju energiju - samo je treba znati iskoristiti. Zahvaljujući neprestano unaprijeđenoj tehnologiji, solarni moduli prikladni su i za bežične vrtne svjetiljke i za velike sustave za proizvodnju električne energije. Pokazuju visoku otpornost na teške vremenske uvjete i učinkovitost koja traje godinama. Power banks i solarni punjači omogućuju vam punjenje opreme izvan električne mreže. Ne postoje ograničenja za različite primjene solarne energije.

 

Pogledajte više  

 

Naša preporuka

Ušteda na troškovima grijanja

 

 

Troškovi grijanja jedan su od najvećih izdataka u kućanstvu. Instalacija grijanja koja koristi moderna rješenja za upravljanje i regulaciju raspodjele topline osigurava veću udobnost i istovremeno smanjuje troškove. Saznajte više o sustavima za grijanje, ventiliranje i klimatiziranje. Instalirajte energetski učinkovite termostate za radijatore kojima se može upravljati putem aplikacije preko Bluetootha ili Wi-Fi-ja kao i termostate s dnevnim i tjednim programima pomoću kojih je upravljanje grijanjem posebno jednostavno.

 

Pogledajte više  

Naša preporuka

Mjesto toplinskih gubitaka

 

Građevinska industrija postavlja vrlo visoke zahtjeve pred termovizijske kamere. Osnovna primjena je procjena kvalitete toplinske izolacije u zgradama, lociranje toplinskih mostova, pukotina u konstrukciji zgrada, kontrola rada sustava ventilacije, klimatizacije i grijanja. Conrad nudi i termovizijske kamere sa širokokutnom lećom specijalizirane za građevinske radove, koje će u slučaju visokih, širokih ili stojećih zgrada skratiti vrijeme mjerenja i izrade izvješća.

 

Pogledajte više  

 

Naša preporuka

Smart Home

 

 

Moderne tehnologije prisutne su u svakom području života, što znači da se rasvjeta i grijanje domova ili radnih mjesta također mogu automatizirati. Koristite sustave za uštedu energije i pametne kućne uređaje kojima možete centralno upravljati. Pametni sustavi kao što je Finder YESLY omogućuju vam upravljanje rasvjetom, električnim griljama, griljama i još mnogo toga u vašem domu s vašeg pametnog telefona. Sprječavaju rasipanje električne energije i mogu se ugraditi u pojedinačne prostorije kao iu cijele zgrade.

 

Pogledajte više  

Naša preporuka

Baterije i akumulatori

 

Danas je teško zamisliti rad mnogih svakodnevnih uređaja bez baterija ili akumulatora. Odaberite punjive baterije ili baterije u mnogim popularnim standardima: AA, AAA, 9 V baterije, kao i posebne baterije koje će nadopuniti vaše uređaje stabilnim i učinkovitim izvorom energije.

 

Pogledajte više  

 

Naša preporuka

Ušteda vode

 

 

Kontrole navodnjavanja, hidrofori i pametni vrtni uređaji mogu vam pomoći u uštedi vode. Još više mogućnosti dobivate ako za zalijevanje biljaka koristite vodu iz kišnice ili bunara. Postoji mnogo mogućnosti.

 

Pogledajte više  

Naša preporuka