Sigurni radni tokovi s pouzdanim senzorima i aktivatorima.

Pokretanje, zaustavljanje, obuhvaćanje i prikazivanje su zadaci koji se u industriji trebaju izvršavati nekoliko tisuća puta dnevno. To se treba pouzdano učiniti u gotovo bezbroj kombinacija inačica i sustava, o tome često ovisi neoštećenost čovjeka, životinja i stvari, npr. strujnim prekidačima za nuždu ili svjetlosnim barijerama. Automatizacija proizvodnje je bez tih komponenti nezamisliva.

Eaton TeSys island EvoSIGNAL Pepperl + Fuchs

 

Malo tipkalo E-Stop marke Eaton – Prvi izbor za strojare

Novo malo tipkalo za zaustavljanje u nuždi iz Eatonove renomirane serije RMQ prikladno je u jednakoj mjeri za upravljačke ploče, dodirne zaslone i za direktnu ugradnju u strojeve. Promjerom od 30 mm i visinom od 32 mm ispunjava zahtjeve za manjim, tanjim upravljačkim pultovima, no još uvijek je dovoljno za tradicionalne primjene. U pogledu pouzdanosti i zahtjeva za globalne dozvole i certifikate malo tipkalo za zaustavljanje u nuždi ni na koji način nije inferiorna konvencionalnoj seriji.

Osvjetljeni LED prsten za optimalnu sigurnost

LED prsten od 360° i prednje osvjetljenje osiguravaju vidljivost tipkala iz svih kutova čak i u jako osvjetljenim okolinama. Pomoću opcionalno primijenjivih RGB LED elemenata (npr. M22-FLED-RGB) ovdje se može birati između do sedam boja za prikaz statusa stroja ili vizualizaciju različitih upravljačkih mogućnosti.

Kompatiblno s kućištima za površinsku ugradnju RMQ Flat Enclosure

Tipkalo za zaustavljanje u nuždi može se u kombinaciji s Eatonovim  tankim kontaktnim elementima poput npr. M22-FK01 ugraditi u kućišta za površinsku ugradnju (RMQ Flat Enclosure).  Ona su trenutno najmanja kućišta za površinsku ugradnju svoje vrste i orijentiraju se na novi dizajn strojeva.

Tipke za zaustavljanje u nuždi    Kontaktni elementi     Dodatna oprema

 

Odabrani proizvodi

TeSys Island – Potpuni digitalni sustav za pokretanje i upravljanje opterećenjem

S TeSys Island Schneider Electric je razvio inovativno i digitalno rješenje za upravljanje opterećenjima koje postavlja nove standarde. Ono udovoljava povećanim zahtjevima pametnog umreženja i komunikacije strojeva i smanjuje istovremeno vrijeme uvođenja na tržište. TeSys Island se jednostavno i brzo integrira u  električni razvodni ormar i osigurava sveobuhvatnu zaštitu, uklapanje i upravljanje motorima i ostalim primjenama do 80A.

 

Kao jedan od vodećih svjetskih proizvođača na području tehnike napajača motora posebno su se iskazali standardni kontaktori TeSys D najvišim standardima kvalitete.

 • Ušteda troškova zahvaljujući dvaju serijskih pomoćnih sklopki (1 zatvarač i 1 otvarač)
 • Posebno dugi vijek trajanja budući da se postiže do 2.3 milijuna ciklusa uklapanja
 • Jednostavno rukovanje i montaža primjenom samo jednom blok pomoćnom sklopkom
 • Manje stvaranje topline zahvaljujući DC magnetskom sustavu s manjim uzimanjem snage (2.4 W – 100mA)
 • Smanjena vremena ožičenja i posebno visoka pouzdanost kod vibrirajućih primjena zahvaljujući inačicama s tehnikom balansera.

Provjerite standardne TeSys D kontaktore

Odabrani proizvodi

 

EvoSIGNAL – brz i jednostavno do odgovarajuć signalizacije

Signalni uređaji upozoravaju, provode i štite. Način optičke i akustične signalizacije ovisi o pojedinoj primjeni i okolinskoj situaciji. EvoSIGNAL je novo standardno rješenje na području signalizacije koja je modularna, jednostavna i pregledna – upravo tipično WERMA.

 

 • Form-fit-function  - univerzalni set za slaganje s općenitim konceptom u tri veličine
 • Kompatibilnost - jednostavna zamjena prethodnih proizvoda
 • Najbolji u razredu - vidljivost sa svih strana, robustni, učinkoviti i zaštićeni od manipulacije
 • Jednostavna, intuitivna montaža - Poka Yoke – malo dijelova, jednostavno električno priključenje
 • Dvostruke funkcije TwinLIGHT i TwinFLASH - dva svjetlosna efekta u jednom, upotrijebivo i kao stupanj eskalacije

Pogledajte rješenja EvoSIGNAL

240 Ugradbena LED svjetiljka Multicolour – s do sedam boja

Ugradbena LED svjetiljka Multicolour 240 je kompakti signalni uređaj s do sedam boja u jednoj svjetiljci: crvena, žuta, zelena, bijela, plava, ljubičasta i tirkizna. Alternativno je dostupna trobojna varijanta koja ujedinjuje najčešće kombinacije boja crvenu, žutu i zeleni. Ovaj proizvod je dostupan i u kombinaciji sa zujalom koje privlači pažnju.

- Homogeni svjetlosn efekt s do 7 boja

- Trajanje do 50'000 sati

- Zaštićeno od vode i prašine zaštitom IP65

Provjerite LED svjetla

KombiSIGN 72 Modularni signalni stup – nova generacija

S KombiSIGN 72 ne trebate više raditi kompromise jer ovdje se ujedinjuju brza montaža, najbolja sigurnost i velika fleksibilnost. To štedi vrijeme i novac u montaži. Industrijski standard!

 • Glatke površine spriječavaju onečišćenje
 • Poka Yoke – jednostavna, intuitivna montaža
 • TwinLIGHT i TwinFLASH – dva svjetlosna efekta u jednom, upotrijebivo i kao stupanj eskalacije
 • OmniVIEW Kalota za najbolju sigurnost iz svih položaja i bez mrtvih kutova

Pogledajte KombiSIGN rješenja

Odabrani proizvodi

Inovativni optoelektronički senzori R10x i R20x

Serije senzora ujedinjuju sve optoelektroničke principe funkcioniranja u jedan individulani izvedbeni obliki koji je specifičan za primjenu. Serije R10x i R20x integriraju različite montažne koncepte u specifičan, dosljedan i industrijski kompatibilan dizajn kućišta. Doživite novu fleksibilnost i posebno konstruktivne slobode neovisno o montažnoj situaciji.

Laserska tehnologija DuraBeam tvrtke Pepperl+Fuchs koja je sigurna za oči kombinira prednosti LED odašiljača – dugi vijek trajanja i prošireno temperaturno područje – s jačinama laserskih dioda – veliki domet i senzorski razmak kao i intenzivniju kvalitetu zračenja. U rezultatu laserski senzori serija R10x i R20x nude optimiziranu energetsku učinkovitost i povećanu duljinu trajanja kod jako niskih kao i kod povišenih radnih temperatura – bez kompromisa kod detekcijske snage, radnih razmaka i rezervi funkcija.

Laserski senzori DuraBeam istovremeno se ističu svojim posebnim profilom zračenja: svjetlosna mrlja na predmetu je okruglo i oštro konturirana – idealno za preciznu detekciju i mjerenje udaljenosti od malih predmeta.

Fotoelektrična svjetlosna barijera    Fotoelektrični blizinski prekidači 

Jednosmjerna svjetlosna barijera

 

Odabrani proizvodi

Marke

Lapp
Lenze
Lenze
Werma
Mean Well