Sve informacije o novom identitetu marke

Conrad se kao nabavna platforma predstavio u novom ruhu. Danas kao pružatelj rješenja nudimo sve dijelove za uspješnu nabavu tehničkih potrepština. Ovo pozicioniranje sada je jasno izraženo našim redizajniranim imidžem marke. Ovdje ćete pronaći sve što trebate znati o našem rebrandingu.

 


 

 

Naša se marka promijenila: spremni smo za sljedeće stoljeće

Već 100 godina pomažemo našim kupcima u pisanju svojih priča o uspjehu pružajući im najbolje dostupne komponente i tehničke proizvode. Kako bi osigurao da tako ostane i sljedećih 100 godina, Conrad danas ima mnogo više za ponuditi od tehničkih proizvoda. Na našem putu do vodeće nabavne platforme za tehničke potrebe, omogućujemo kupcima diljem Europe da dobiju upravo ono što njihove projekte ili poslovanje čini uspješnim: asortiman visoke kvalitete s milijunima proizvoda, rješenja i usluga usmjerenih na kupce, kao i stručno savjetovanje na osobnoj razini.

 

Ovo su dijelovi za vašu uspješnu nabavu i to je upravo ono što je izraženo našim novim sloganom "Svi dijelovi uspjeha" kao temeljnom porukom naše priče o brendu. Zajedno s novim dizajnom marke, to rezultira jedinstvenim i nezamijenjivim izgledom marke.

 

 

Zašto radimo redizajn?

Conrad se transformira iz trgovine tehnike za B2C kupce u nabavnu platformu za tehničke potrepštine s usredotočenjem na B2B kupce. Ovo novo pozicioniranje postaje vidljivo i opipljivo kroz novi identitet marke.

Što se mijenja?

Novi dizajn brenda odražava sposobnost tvrtke prilagođavanju i oblikovanju sustava dizajna koji je razvijen prema načelu "prvo digitalno" i fleksibilno se prilagođava svim primjenama. U tu svrhu, Conradova plava boja je modificirana na takav način kako bi u potpunosti iskoristila svoje prednosti u digitalnim medijima. Tu je i tamnoplava koja predstavlja povjerenje i profesionalnost te, zajedno sa svježijom žutom, čini trijadu boja koja definira marku. Font posebno dizajniran za Conrad s jasnim, modernim karakterom povećava čitljivost u svim veličinama i primjenama, posebno u malim digitalnim formatima. Slike dobivaju visokokvalitetan, autentičan izgled fokusiranjem na bitne stvari. Marku zaokružuje novi slogan „All parts of success“ kao komunikacijski okvir priče o brendu.

Što ostaje isto?

Conradova plava i žuta boja i dalje su važne primarne boje koje karakteriziraju izgled. Logo također ostaje nepromijenjen kao vizualno sidro za maksimalno prepoznavanje. Međutim, sada se koristi samo u jednobojnoj plavoj ili bijeloj boji.

Kada će se promijeniti dizajn?

Od siječnja 2023. Conrad će se u svim medijima predstaviti  jedinstvenim, nezamijenjivim izgledom. Rebranding je prvi put predstavljen 14. studenog 2022. s novim štandom na sajmu Electronica u Münchenu. Glavna pretvorba najvažnijih medija poput web shopa, newslettera, društvenih medija i tiskanih mjera održat će se od 9. siječnja 2023. Slijedit će korak po korak promjene ostalih medija i primjena.

Što znači novi slogan „All parts of success“?

Nova tvrdnja izražava naš odlučujući doprinos ekonomskom uspjehu naših kupaca sa svim dijelovima naše ponude usluga. "Dijelovi uspjeha" su veliki izbor s više od 7 milijuna ponuda proizvoda, rješenja usmjerena na kupce (npr. e-nabava) i usluga, kao i ljudski faktor kroz osobno savjetovanje i podršku od strane ključnih menadžera za kupce i timova korisničke podrške.

 

 

Zašto Conrad nudi "All parts of success"

Optimizirali smo našu ponudu kako bismo odgovorili na suvremene izazove u nabavi tehničkih potrepština pojednostavljujući složene procese nabave uz pomoć rješenja za e-nabavu po mjeri i pomažući tvrtkama svih industrija i veličina u uštedi vremena i troškova. Proizvođači i distributeri mogu brzo i jednostavno doprijeti do novih ciljnih skupina i tržišta kao prodavači u Conradovoj internetskoj trgovini. Privatni kupci također mogu iskoristiti profesionalne ponude proizvoda i usluga. Kao privlačni partner nudimo stoga sve dijelove za veći gospodarski uspjeh.


All parts of success

Što će robna marka Conrad predstavljati u budućnosti

Conrad uvijek djeluje između stvaranja tehnološke vrijednosti i ljudskog poštovanja. Maštoviti smo i uvijek nađemo pravo rješenje za svoje kupce. Razmišljamo poduzetnički i činimo nabavu tehničkih potrepština za naše poslovne kupce još ekonomičnijom. Djelujemo proaktivno i predlažemo razumne alternative ili poboljšanja. Ponašamo se pažljivo i kao obiteljsko poduzeće zalažemo se za kvalitetu, pouzdanost, dugoročna partnerstva te održivo i pažljivo korištenje resursa.