Jer zahtjev odlučuje

Jer zahtjev odlučuje

2 tra 2021

Od radionice preko učionice do proizvodnje: nabavna platforma Conrad nudi za svako područje primjene odgovarajuću lemnu stanicu.

  • Svestrana: lemna stanica za kućne majstore, modelare, amaterske elektroničare i izrađivače
  • Sigurno je sigurno: lemna stanica za školu i obrazovanje
  • Sve u jednoj: lemna stanica za kućne poslove i radionicu
  • Dva u jednom: lemna stanica za industrijsku primjenu

 

 

 

Želite li učenike ili naučnike bolje upoznati s korištenjem lemne stanice? Željeli biste odvoditi štetni dim od lemljenja kod složenijih lemnih radova s mekim lemom? Želite li lemljenje u industriji učiniti što učinkovitijim i uštedjeti na resursima? Ili na novom modelu automobila zalemiti utikač i kabel? Od učitelja preko obrtnika i proizvodnog pogona sve do hobista: svi će na Conradovoj nabavnoj platformi jednostavno, brzo i u velikom asortimanu pronaći ono što trebaju. Unatoč tome, što područja primjene lemnih stanica ne mogu biti različitija. Jedna od osoba koje dobro poznaju svoje ciljne grupe je Volker Kunz, projektni voditelj prodaje za vlastitu marku tvrtke Conrad Electronic: „Kako biste zadovoljili vlastite zahtjeve izuzetno je važno prilikom kupnje lemne stanice predočiti si scenarij za primjenu i na temelju toga provjeriti ima li dotični model prave značajke“, to je njegov savjet. Kako bi kupcima olakšao odabir i dao pregled, stručnjak za proizvode je u nastavku definirao četiri ciljne grupe i za svaku je dataljno predstavio odgovarajuće lemne stanice. Sve su dostupne na Conradovoj nabavnoj platformi.

 

  • Ciljna grupa 1: kućni majtori, modelari, amaterski elektroničari i izrađivači
  • Ciljna grupa 2: škola i obrazovanje
  • Ciljna grupa 3: obrt i radionica
  • Ciljna grupa 4: industrija i proizvodnja

 

Ciljna grupa 1: kućni majtori, modelari, amaterski elektroničari i izrađivači

Jednostavno rukovanje, visoka snaga i različiti tipovi lemnih vrhova za najrazličitije primjene: ST-80A nudi sve što si hobisti s profesionalnim zahjtevima mogu poželjeti. Za kućne majstore, modelare i amaterske elektroničare na prvom mjestu su pouzdana funkcionalnost i fleksibilan rad –  i upravo u tome se ističe lemna stanica marke Toolcraft. Dok modelari npr. za promjenu utikača baterije za vozilo trebaju široki lemni vrh i veliku snagu, amaterskim elektroničarima su – za izgradnju elektroničkog seta – nužni fini vrh i reguliranje temperature. Sukladno tome, kod ovog modela mogu se brzo i jednostavno mijenjati različiti lemni vrhovi za različite lemne primjene.

Kako bi se zaštitila elektronika i model za početnike već ima izjednačenje potencijala putem 4 mm ESD utičnice. Ispod robustnog aluminijskog kućišta premazanog prahom modela ST-80A skriva se, osim toga, visokokvalitetni keramički grijaći element koji omogućava lemljenje s velikom snagom (80W) u području između 150 i 450°C. Temperatura se može lako i točno namjestiti pomoću drške iznad analognog okretnog regulatora, a LED lampica signalizira radno stanje i regulaciju lemne stanice. Lemilica, između ostalog, ima visokofleksibilni silikonski kabel i sigurno sjedi u držaču koji se isporučuje zajedno s čistilom lemnih vrhova i integriranom spužvicom za čišćenje.

 

Analogna lemna stanica TOOLCRAFT ST-80A

 

Ciljna grupa 2: škola i obrazovanje

Jednostavno lemljenje i sve pod kontrolom: lemna stanica ST-100 HF od Toolcrafta idealna je za primjenu u  STEM nastavi ili u obrazovanju. Zahvaljujući visokofrekvencijskoj tehnici pokušaji lemljenja su i neiskusnim korisnicima znazno olakšani što vodi do brzog uspjeha u procesu učenja. Lemna stanica će već pri uključivanju obradovati korisnike: visokofrekvencijski indukcijski grijaći element omogućava ultrabrzo zagrijavanje i time trenutan početak školskog sata ili obrazovnog predavanja. Okretni regulator daje brzi pristup namještanju temperature, učitelji mogu kao alternativu digitalno pohranjivati često korištene temperaturne vrijednosti te ih očitati pritiskom gumba. Kako biste potpuno bili sigurni i izbjegli nastajanje oštećenja na komponentama, možete spriječiti mijenjanje postavki temperature i nedozvoljen pristup istima putem zaštite lozinkom. A LC zaslon s bogatim kontrastom i samim tim dobro očitjiv, na kojem je prikazana odabrana postavka kao zadana i stvarna vrijednost, olakšava učiteljima regulaciju temperature.

Još više sigurnosti i energetske učinkovitosti na nastavi osigurava senzor nagiba koji prepoznaje koristili se lemilica trenutno, a u suprotnom slučaju nakon 20 minuta stavlj istu u stanje čekanja odnosno nakon 40 minuta u stanje štednje energije. ST-100 je još uz to fleksibilna i robustna: lemilica dobro sjedi u ruci te ima visokokvalitetni silikonski kabel koji jako olakšava rukovanje. Za različite zahtjeve mogu se bez dodatnog alata u trenu montirati različiti lemni vrhovi za koje su pripremljene dvije bočne podloge za odlaganje. Nije potrebna posebna njega lemnih vrhova, dovoljno je povremeno suho čišćenje integriranim metalnim čistačem i čišćenje spužvicom. Snažni grijaći element od 100 W lemne stanice ST-100 omogućava temperature od 50 do 480°C i osigurava brzo dostavljanje snage pri emitiranju visoke topline tijekom rada. LED lampica za status koja se nalazi iznad temperaturnog regulatora prikazuje kad je aktivna funkcija grijanja. Osjetljivi integrirani krugovi su na radnom mjestu s elektrostatičkom zaštitom zaštićena putem 4-mm utičnice za izjednačenje potencijala, a sama digitalna lemna stanica zaštićena je visokokvslitetnim, robustnim aluminijskim kućištem.

Digitalna visokofrekvencijska lemna stanica TOOLCRAFT ST-100 HF

 

Ciljna grupa 3: obrt i radionica

Lemilica, usisavanje dima kod lemljenja i osvjetljenje radnog mjesta: kompaktna lemna stanica LSL-951 od Toolcrafta nudi sve te funkcije u jednom uređaju i to ga čini idealnim suputnikom za profesionalne obrtnike kako u mobilnoj upotrebi tako i u radionci. Svejedno je radi li se o električarima, servisnim tehničarima ili suradnicima u održavanju postrojenja: sa svojih 80 W snage ova lemna stanica može se koristiti i kod kablova s velikim poprečnim presjekom, zahvaljujući kompaktnim dimenzijama idealna je za servisiranje i lako pronalazi mjesto u svakoj torbi i u svakom ormaru za alat. I to, unatoč integriranom usisavaču dima! On se može jednostavno na praktičan način sklopiti prema otraga i isto tako brzo staviti u pogon. Budući da je LSL-951 prikladna za sve lemne radove – dakle, i za lemne radove s lemnim kositrom sa i bez olova – nastajanje štetnih para često se ne može izbjeći. Uvijek kad se radi o zaštiti vlastitog zdravlja pri lemljenju bez velikog gubitka vremena, usisavač dima može se jednostavno pokrenuti, a štetne pare se tako mogu direktno na izvoru usisati i pročistiti filterom od aktivnog ugljena. Isto tako jednostavno za korištenje je i priklopivo LED osvjetljenje lemnog mjesta.

Inače LSL-951 ne gubi vrijeme: PTC grijaći element lemne stanice postiže već nakon 48 sekundi temperaturu od 400°C. Pomoću okretnog regulatora mogu se namjestiti temperature u području od 160 do 480°C. Posebno pametno: zadnja namještena temperatura pohranjuje se pri isključivanju te očitava pri ponovnom uključivanju. LC zaslon prikazuje, između ostalog, namještenu i trenutnu temperaturu u Celzijusima ili Fahrenheitima te kad stigne do programirane temperature mijenja osvjetljenje s žutog na bijelo. Za različite zahtjeve mogu se montirati različiti lemni vrhovi koji su praktično kompatibilni s drugim lemnim stanicama marke Toolcraft.

 

Digitalna lemna stanica TOOLCRAFT LSL-951

 

Ciljna grupa 4: industrija i proizvodnja

Dvije snažne lemilice u jednoj stanici: s ovom posebnom značajkom lemna stanica ST-200 Pro od Toolcrafta snage od 230 W posebno je prikladna za primjenu u proizvodnji jer omogućava uštedu prostora i troškova pri opremanju dva radna mjesta sa samo jednom stanicom. Posebno vješta: zahvaljujući malom izvedbenom obliku ST-200 Pro zauzima vrlo malo prostora na radnom stolu. Za primjenu u proizvodnim okolinama može se aktivirati zaštita lozinkom kako bi temperaturne postavke moglo podešavati samo autorizirano osoblje. Tako se mogu spriječiti neželjene promjene parametara i zaštititi komponente u procesu proizvodnje. U konfekcioniranju kablova ova lemna stanica također je optimalno primijenjiva: kad se jedna lemilica opremi malim lemnim vrhom, a druga većim moguće je učinkovito konfekcioniranje kablova s različitim poprečnim presjecima.

Zahvaljujući jednostavnoj navigaciji po izborniku preko TFT zaslona ST-200 Pro je jednostavna za rukovanje i ima uz individualne temperaturne postavke i integrirane funkcije poput prikaza zadanih i stvarnih vrijednosti po kanalu, programirljive minimalne/maksimalne vrijednosti, automatsko snižavanje temperature u stanju čekanja, podesivu snaga po kanalu, brzo zagrijavanje i fiksne vrijednosti za lemne temperature. Osim toga, mogu se programirati vremena za automatsko snižavanje temperature i isključivanje po kanalu. Lemna stanica odmah prepoznaje lemni alat (lemilice). Senzor u lemilici prepoznaje njeno korištenje i na taj način upravlja regulacijom uštede energije u stanju čekanja. ST-200 Pro isporučuje se s dvije lemilice s različitim lemnim vrhovima kao i dva univerzalna držača lemilice sa spužvicom i vunom za čišćenje te jednim držačem za zamjenske lemne vrhove.

Lemna stanica TOOLCRAFT ST-200 Pro

 

Niste još ništa pronašli? Ovdje možete naći još lemnih stanica marke Toolcraft i odgovarajući pribor: conrad.hr/lemljenje-toolcraft

Najnoviji članci

Elektromobilnost

13 ruj 2021

Elektromobilnost

Nova EU uredba o dronovima 2021

10 kol 2021

Nova EU uredba o dronovima 2021

Standard Qi – za induktivno punjenje

18 svi 2021

Standard Qi – za induktivno punjenje

Automatizacija u fokusu

9 tra 2021

Automatizacija u fokusu

Kabel konfigurator

12 sij 2021

Kabel konfigurator

Mjerači sukladni zakonu o merjenju i kalibriranju

8 pro 2020

Mjerači sukladni zakonu o merjenju i kalibriranju

Servis kalibracji

18 stu 2020

Servis kalibracji

Servis PCB

18 stu 2020

Servis PCB