PRAVI RUČNI ALAT ZA SVAKU SITUACIJU

Alat nije samo alat!

Kvaliteta ima svoju cijenu i to iz dobrih razloga.

Svaki majstor zna koliko je važno imati na raspolaganju ogovarajući alat s pravom kvalitetom i u pravo vrijeme. To ne omogućava samo obavljanje poslova u skladu sa standardom i sigurnošću nego i znatno povećava produktivnost i učinkovitost.

Inovacija, produktivnost i pravilno rukovanje kvalitetnim alatom vodi do uspjeha!

Odvijač X-Lock od Bosch Professional Snaga baterije od Metabo

 


 

Joker – Može.Sve.Bolje.

Kad smo se počeli baviti viljuškastim ključevima pitali smo se: zašto ključ treba uvijek obrtati, zašto je uopće offset design koljenast, zašto stalno gubimo vijke, zašto se uvijek sliže i ozlijedi prst? Novi dizajn čeljusti rezultirao je »jokerom« koji radi i nakon što su već odigrani svi ostali aduti.

Krajnji graničnik za brzo zavrtanje

Stalno repozicioniranje ključa, neprestano prilagođavanje, prilagođavanje sile, kao bi se izbjegle ozljede? To je bilo jučer. Danas Joker svojim graničnikom sprječava padanje glave vijka prema dolje. To pojednstavljuje mnogo toga. I: kod zavrtanja može se primijeniti mnogo veća sila.

Krajnji graničnik za brzo odvijanje

Stalno repozicioniranje ključa, neprestano prilagođavanje, prilagođavanje sile, kao bi se izbjegle ozljede? To je bilo jučer. Danas Joker svojim graničnikom sprječava padanje glave vijka prema dolje. To pojednstavljuje mnogo toga. I: kod zavrtanja može se primijeniti mnogo veća sila.

Sigurnije s protukliznim učinkom

Jokerova pametna geometrija dvostrukog šesterokuta ima spoj s vijkom ili maticom koji je prilagođen obliku – to savršeno sjedi. A izmjenjiva, otvrdnuta metalna pločica u čeljusti Jokera posebno čvrstim vrhovima zagriza u vijak. Oboje sprječava neugodno klizanje čak i kod velikih okretnih momenata.

Vrlo mali povratni kut

Manje je više. Prije svega, u najužem montažnom mjestu tamo gdje su obični ključevi x puta trebali biti okretani povratnim kutem od 60° kako bi zavrtali vijke ili matice. Umjesto 60° Joker ima povratni kut od 30° s mehanikom dvostrukog šesterokuta.

Preporučeni proizvodi

Zyklop Speed – Nevjerojatno brza i fleksibilna

Nismo mogli vjerovati da se zapinjača ne može napraviti bržom. Osim toga, smetalo nas je i to da korisnik treba različite vrste zapinjača kako bi završio posao. Stoga smo proispitali sve što je bilo uobičajeno kod zapinjača. Iz toga je proizašla zapinjača Zyklop Speed. Konstrukcija poput zamašnjaka osigurava veliku radnu brzinu. I: Zyklop Speed ujedinjuje prednosti 5 vrsti zapinjača u samo jednom alatu. Dodatno se može koristiti i kao odvijač.

Pravi brzi pokretač

Zyklop Speed zapinjače su pravi brzi pokretači: konstrukcija poput zamašnjaka osigurava ubrzanje postupka odvijanja. Rotacijsko-simetrična izradnja čvrste drške i korice za slobodan hod podržavaju brzo vrtenje. Posebno onda kad zapinjača ne može zahvatiti zbog malog otpora u navoju.  

Slobodno okretna glava zapinjače

Glava zapinjače je slobodno okretna i može se zaključati u bilo kojem položaju zahvaljujući kliznom prekidaču. Rad bez problema s velikom prostorom za ruku moguć je u vrlo uskom ili teško dostupnom ugradbenom prostoru.

 

Kuglični zatvarač

Kugelični zatvarač osigurava siguran sjed glave nasadnog ključa i pribora, a time i pouzdanu sigurnost tijekom odvijanja. Kratki pritisak na okidački gumb i izmjena u svim određenim položajevima je zajamčena. Čak i u položaju od 90° je zajamčeno pokretnje.

 

Desni/lijevi hod

Sve zapinjače Zyklop Speed imaju nazubljeni kotač za brzo i lagano prebacivanje desnog/lijevog hoda u svakom položaju. Bez nezgodnog rukovanja, bez gubitka vremena!

 

Niski povratni kut

Zapinjače sa 72 fina zuba imaju niski povratni zakretni kut od samo 5°.  Mali potez omogućava brz i precizan rad u svim ugradbenim položajevima.

 
 

Običan odvijač

U položaju od 0° zapinjača se s adapterom i bitom može koristiti kao obični odvijač.

Glava zapinjače

Glava zapinjače je ergonomična; udubine za prste daju savršeno oblikovane nosive površine za ruku ili prst za okretanje glave.

Preporučeni proizvodi

Wiha odvijač speedE

Postoje radovi za koje je zapravo potreban uobičajeni i ručno upravljani odvijač? Uvijek onda kada su npr. tražena nježna zavrtanja kako se ne bi riskiralo oštećenje materijala ili kad treba biti zajamčena naponska sigurnost. To zahtjeva vrijeme, snagu i strpljenje, no ne postoji drugi izbor ili? To je bilo nekad – u međuvremenu, ispravni odgovor na ovu tvrdnju glasi: točno i netočno! Točno je da se za neke radove ne bi trebalo odreći nježnog upravljanja rukom. No, postoji modernija alternativa koja korisnicima znatno olakšava posao: Wiha električni odvijač speedE®.

Nova generacija speedE® II može još i više. Iscrpljujući postupak zavrtanja obavlja se automatski i sada čak 3 puta bržim tempom nego ručno. Onda se aktivira zaustavljanje za zaštitu materijala – s dva stupnja za odabir 0.4 Nm ili 1.0 Nm – ovisno o tome smije li se zavrtati nježnije ili snažnije.

Preporučeni proizvodi

Kod transporta alata nismo ni leđa zaboravili

Jer za to postoje također rješenja koja štede snagu i imaju ergonomične prednosti. Možete se odreći teškog, jednostranog nošenja ili podizanja kofera za alat zahvaljujuću kolicima za kofere za alat koja se lagano mogu vući. Noge za udobno uzimanje alata u visokom položaju ili korištenja kofera kao prostora za sjedenje i stajanje još su neki primjeri što ergonomična profesionalna rješenja mogu ponuditi.

Zahvaljujući posebno velikim kotačima bez problema svladavaju neprohodni teren ili stepenište. Sloboda kretanja na gradilištu gdje je alat često potreban na različitim mjestima odnosno katovima time se jako proširuje bez nužnog nošenja ili podizanja.

 

Amortizeri osiguravaju lagano otvaranje poklopca kofera i sprječavaju njegovo neželjeno padanje. Time se smanjuje opasnost od priklještenih prstiju.

 

Izvlačiva stepenica i sam kofer (sa svojim stabilnim nogama) omogućavaju njegovu upotrebu kao prijenosna sklopiva stepenica.

Postavljanje kofera čak i u otvorenom stanju na četiri preklopive noge osigurava znatno udobniji, učinkovitiji i ergonomičniji radni položaj jer se više ne treba saginjati kako bi se uzeo alat.

Na proizvod  

 

Izmjena pribora još nije bila ovako brza

X-LOCK je revolucionarni sustav kutne brusilice Bosch Professional koji omogućuje izmjenu pribora sa samo jednim pritiskom. Brz, pouzdan, bezalatan te s brojnim markama drugih proizvođača brzo postaje novi standard na tržištu.

Više od 30 marki su dio X-LOCK revolucije. To nudi svakom ogromni izbor X-LOCK opreme svake vrste i cjenovne klase.

 

     

X-TRA jednostavno i brzo

Izmjena brusne ploče u 3 sekunde – bez dodatnog alata.

X-TRA opsežno

Veliki izbor kutnih brusilica s više od 150 proizvoda pribora.

X-TRA pouzdano

Jedan klik potvrđuje da je pribor čvrsto spojen.
 X-TRA kompatibilno 
Više od 30 proizvođača pribora već su se pridružili novom standardu tržišta. 

Preporučeni proizvodi

Preporučeni proizvodi

Cordless Alliance System: baterija za sve.

Sustavom Cordless Alliance System (CAS) postajete neovisni o utičnici! Sada možete bez problema međusobno kombinirati 18V-strojeve, baterijske pakete i punjače različitih proizvođača. Time je moguće mnoštvo profesionalnih primjena  i sa baterijom – od standarnih – do posebnih zadataka.

Rezanje, brušenje, poliranje ili spajanje – za sve primjene vezane uz obradu metala s uređajima CAS partnera TRUMPF, GESIPA, EISENBLÄTTER, MONTIPOWER i METABO na raspolaganju je mnoštvo baterijskih rješenja.

Jedna baterija za sve radne korake, od standardnih do posebnih zadataka. Jednostavno kombiniranje odgovarajućih uređaja CAS partnera. Time ne štedite samo baterije i punjače nego i novac te čuvate okoliš. 100% kompatibilnosti u klasi od 18 V!

 

U svim primjenama na području krovova i drva CAS program ima baterijske uređaje proizvođača MAFELL, PREBENA i METABO.

I u svim primjenama na području elektrike postoji mnoštvo proizvoda na baterije CAS partnera CEMBRE, STEINEL i METABO.

Baterijska tehnologija: LiHD

Zahvaljujući tehnologiji LiHD Metabo pokriva cijelu pojasnu širinu snage – od 400 do 3'200 W – od standardnih strojeva so jedinstvenih sustavnih rješenja. Primjene koje su bile rezervirane samo za najsnažnije strojeve s električnim napajanjem sada su moguće i bežično. Novi LiHD baterijski paketi sada su dostupni s 4.0 Ah, 5.5 Ah, 8.0 Ah i 10.0 Ah.

1. Više snage

  • uz novu LiHD tehnologiju u kombinaciji s novo razvijenim baterijskim paketom

  • Visokostrujna sposobnost strujnog voda i povećani kontakti

  • 3-struko bolja vodljivost pomoću baterijskog konektora od posebne legure bakra

2. Dulje vrijeme rada

  • Više aktivnog materijala u bateriji

  • Primjena visokovrijednih materijala (srebro i bakar)

3. Dulji vijek trajanja

i izuzetna robusnost: optimalna zaštita od unutarnjeg onečišćenja zahvaljujući potpunom lijevu i cjelovitom zaštitnom lakiranju elektronike kao i optimalnom brtvljenju konstrukcije poklopca.

  • Zaštita baterije gumenim odbojnikom

  • Rijeđe punjenje zbog bolje iskoristive baterijske energije

  • Vanjsko gumiranje baterijskog paketa za sigurno i protuklizno stajanje te služi i kao zaštita od udara

Preporučeni proizvodi

Usluge

Zahtjev za ponudo

Zatražite pojedinačnu ponudu u nekoliko jednostavnih koraka.

Kabel konfigurator

Konfigurirajte vlastite kabele prem vašim individualnim zahtjevima.

Zakazane narudžbe

Planirajte svoje isporuke unaprijed.

Conrad Connect

   Izradite vlastite jedinstvene inteligentne programe. Kombinirajte sve pametne uređaje u jedan sustav